Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 8. 2023

Legende heavy metala Lizzy Borden se vračajo z novim singlom. Death To Me je prvi nov komad po dolgometražni izdaji My Midnight Things iz leta 2018.

20. 2. 2019

Lizzy Borden so objavili videospot za skladbo Obsessed With You, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu z naslovom My Midnight Things.

19. 6. 2018

Tukaj lahko v celoti prisluhnete najnovejšemu studijskemu albumu legendarnih Lizzy Borden z naslovom My Midnight Things, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records.

13. 6. 2018

Lizzy Borden so objavili skladbo The Scar Across My Heart s povratniškega albuma z naslovom My Midnight Things, ki bo izšel 15. junija pri Metal Blade Records.

22. 5. 2018

Lizzy Borden so posneli videospot za skladbo Long May They Haunt Us z novega studijskega albuma My Midnight Things, ki bo izšel 15. junija pri založbi Metal Blade Records.

20. 4. 2018

Lizzy Borden se po enajstih letih vračajo z novim studijskim albumom z naslovom My Midnight Things, ki bo izšel 15. junija pri založbi Metal Blade Records. Tukaj si že lahko ogledate tudi besedilni video za naslovno skladbo.

Tracklista je sledeča:
My Midnight Things
Obsessed With You
Long May They Haunt Us
The Scar Across My Heart
A Stranger To Love
The Perfect Poison
Run Away With Me
Our Love Is God
My Midnight Things (Reprise)
We Belong To The Shadows

15. 1. 2018

The Watchers bodo 9. marca pri založbi Ripple Music izdali debitantski album z naslovom Black Abyss, za miks katerega je poskrbel legendarni Max Norman (Ozzy Osbourne, Megadeth, Armored Saint, Lizzy Borden).

6. 11. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Monsters & Heroes projekta z imenom Appice, ki ga vodita brata Vinny (Dunsmuir, Last In Line, Resurrection Kings, ex-Heaven & Hell, ex-Kill Devil Hill, ex-Black Sabbath, ex-Dio, ex-Lynch Mob) in Carmine Appice (King Kobra, Cactus, Vanilla Fudge, ex-Ozzy Osbourne). Gre za skladbo z njunega pravkar izdanega prvenca z naslovom Sinister, pri snemanju katerega so sodelovala tudi številna znana imena. Tako recimo v skladbi Monsters & Heroes poleg obeh bratov Appice na bobnih sodelujejo še vokalist Paul Shortino (King Kobra, ex-Quiet Riot, ex-Rough Cutt), kitarista David Henzerling (Icon, Big Cock, King Kobra, ex-Keel, ex-Lizzy Borden) in Mick Sweda (King Kobra, ex-Bulletboys) ter basist Johnny Rod (King Kobra, ex-W.A.S.P.).

5. 5. 2017

Švedi Mean Streak predstavljajo skladbo Caught in the Crossfire prihajajočega četrtega albuma z naslovom Blind Faith, ki bo izšel 2. junija pri založbi Rock Of Angels Records. Izdelek sta producirala Peter Andersson in Max Norman (Ozzy Osbourne, Lynch Mob, Armored Saint, Lizzy Borden, Megadeth, Y&T), ki je bil zadolžen tudi za miks, medtem ko je za mastering poskrbel Thomas »Plec« Johansson (Soilwork, Onslaught, Armageddon, Degradead, Dynazty).

16. 12. 2016

Nekdanja člana legendarnih Morbid Angel vokalist/basist David Vincent in bobnar Tim Yeung (na fotografiji v sredini) sta ustanovila band, ki sta mu nadela ime po naslovu petega komada z albuma Illud Divinum Insanus iz leta 2011 –  I Am Morbid. Pod novim imenom bosta s kitaristoma Billom Hudsonom (Circle II Circle, Jon Oliva's Pain) in Iro Blackom (Consferacy, ex-Vicious Rumors, ex-Lizzy Borden) v živo igrala skladbe z albumov Morbid Angel: Altars Of Madness (1989), Blessed Are The Sick (1991), Covenant (1993) in Domination (1995). Potrjena sta že prva koncertna datuma v Braziliji, več naj bi jih sledilo v kratkem.

9. 12. 2016

Švedska tradicionalna heavy metal zasedba Mean Streak je pravkar končala s snemanjem svojega četrtega albuma z naslovom Blind Faith. Album sta producirala Peter Andersson in Max Norman (Ozzy Osbourne, Lynch Mob, Armored Saint, Lizzy Borden, Megadeth, Y&T), ki je bil zadolžen tudi za miks, medtem ko je za mastering poskrbel Thomas »Plec« Johansson (Soilwork, Onslaught, Armageddon, Degradead, Dynazty).

1. 12. 2016

Westfield Massacre predstavljajo videospot za skladbo Respect Resistance s samonaslovljenega prvenca, ki je izšel letos pri založbi Urban Yeti Records.




13. 5. 2016

Nocoj, ko praznuje najbolj grozovita kombinacija datuma in dneva v tednu, vas v najbolj rockerski klub v Ljubljani vabita Šujo in Gorjanec s svojim glasbenim naborom shock rock hitov.
Od 21h pa vse do pozno v zakleto noč bodo halo v pritličju Orto Bara pretresali hiti znanih imen, kot so Alice Cooper, Ozzy Osbourne/Black Sabbath, Kiss, Lizzy Borden, King Diamond/Mercyful Fate, Lordi, Gwar, Rob Zombie, Marilyn Manson, W.A.S.P. in sorodnih strašljivih izvajalcev.

Avtor: Gorjanec
9. 5. 2016

Spodaj lahko v celoti prisluhnete samonaslovljenemu albumu skupine Westfield Massacre iz Los Angelesa, ki je nedavno izšel pri založbi Urban Yeti Records.

Najnovejšo verzijo zasedbe sestavljajo vokalist Tommy Vext (ex-Snot, ex-Divine Heresy), kitarista Ira Black (Attika7, ex-Heathen, ex-Lizzy Borden, ex-Vicious Rumors) in Stephen Brewer, basist Erik Tisinger (Destrophy, ex-Otep, ex-Thrown Into Exile) ter bobnar Dio Britto (Thorns Of Sin, ex-Disrupted Inc., ex-In Torment).

9. 3. 2016

Založba Metal Blade Records bo 8. aprila izdala kompilacijo Metal Massacre 14, prvo iz serije kompilacij po letu 2006, ki si je sicer kulten status pridobila v 80-ih, ko je iz undergrounda na površje lansirala nekatere izvajalce, kot so Metallica, Slayer, Overkill, Voivod, Metal Church, Fates Warning, Lizzy Borden in številni drugi. Za tokratni izbor je poskrbel Alan »Nemtheanga« Averill, frontman skupine Primordial, ki nam predstavlja naslednje zasedbe:
Metalian - The Traveler
Noctum - Until Then Until The End
Gatekeeper - Bell Of Tarantia
Assassin's Blade - The Demented Force
Cobra - Denim Attack
Stone Dagger - The Siege Of Jerusalem
Crypt Sermon - Will Of The Ancient Call
Savage Master - The Ripper In Black
Outcast - No Tomorrow
Corsair - Brothers
Walpyrgus - Cold Cold Ground
Visigoth - Final Spell
Ravencult - Into Depths

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana